dsfrgrkjyugikyktyjtryj
802d
news- კატეგორიები
საიტი joob.ge არის დასაქმების საიტი, სადაც ნებისმიერს შეუძლია უფასოდ განათავსოს ვაკანსია. ვაკანსიის გარდა joob.ge-ზე შეგიძლიათ განათავსოთ განცხადებები რემონტზე, მომსახურებაზე და ავტოსერვისზე. ნებისმიერი განცხადების დადება ჩვენთან სრულიად უფასოა! გვაქვს ასევე ჯგუფები ფეისბუქზე ვაკანსიები საქართველოში კითხვები თუ გექნებათ მოგვწერეთ ფეისბუქის გვერდზე ვაკანსიები Joob.ge
მსოფლიოში ყველაზე კარგი ტორტი (ნორვეგიული ტორტი «Verdens Beste Kake»)
2024110323455373439

მსოფლიოში ყველაზე კარგი ტორტი – სწორედ ასე ითარგმნება ნორვეგიული ტორტის – «Verdens Beste Kake» სახელი. ფაქტობრივად, ეს ორ ფენიანი ნამცხვარია, მოხარშული კრემით

ინგრედიენტები:

 

მასალა 2 ცომისთვის:

 

კარაქი — 100 გრ.
შაქარი, ან შაქრის პუდრი — 100 გრ.
შაქრიანი ვანილინი — 1 ჩ. კ.
მარილი — 1 მწიკვი
გამაფხვიერებელი — 2 ჩ. კ.
ფქვილი — 150 გრ.
კვერცხის გული — 4 ცალი
რძე — 75 მლ.

 

მასალა ბეზესთვის:

 

კვერცხის ცილა — 4
შაქარი — 200 გრ.
მარილი — 1 მწიკვი
სიმინდის სახამებელი — 2 ჩ. კ.
ნუშის ფანტელი — 60–80 გრ.

 

მასალა კრემისთვის:

 

რძე — 500 მლ.
შაქარი — 100 გრ.
სიმინდის სახამებელი — 50 გრ.
კვერცხი — 2 ცალი
შაქრიანი ვანილინი — 8 გრ.
ნაღები (33-35%) — 450 გრ.

 

მომზადება:

 

I. დარბილებული კარაქი ათქვიფეთ 4-5 წთ. ვიდრე არ აფუმფულდება > დაამატეთ შაქარი და ვანილინი და თქვიფეთ კიდევ 2-3 წთ. > დაამატეთ ცალ–ცალკე კვერცხის გული და ყოველი დამატების შემდეგ, ათქვიფეთ > ფქვილი და გამაფხვიერებელი ერთმანეთს შეურიეთ > ფქვილის მესამედი დაუმატეთ მასას და დასაკრემით გადაურიეთ > დაამატეთ რძის ნახევარი და ისევ გადაურიეთ > დაამატეთ ფქვილის ნაწილი, ისევ გადაურიეთ > დაამატეთ დარჩენილი რძე, ისევ გადაურიეთ > და დარჩენილი ფქვილიც დაამატეთ > ყველაფერი კარგად შეურიეთ.

მიიღებთ კკრემისებრ მასას.

II. საცხობ ფირფიტაში ჩაფინეთ პერგამენტი და ზემოდან კარაქი გადაუსვით > მოათავსეთ პერგამენტზე ცომი და თანაბრად გადაანაწილეთ.

III. ბეზეს მოსამზადებლად, თასში მოათავსეთ ცილა და დაამატეთ მარილი > იმდენ ხანს თქვიფეთ, ვიდრე მკვრივ მასას არ მიიღებთ > ნელ–ნელა, დაამატეთ შაქარი და თან თქვიფეთ > ბოლოს კი, სიმკვრივისთვის, დაამატეთ სახამებელი და ისევ ათქვიფეთ.

IV. ბეზე მოათავსეთ ცომზე და დასაკრემით გადაასწორეთ > ზემოდან მოაყარეთ ნუშის ფანტელი.

V. გამოაცხვეთ 190°С–ზე – 10 წთ–ის მანძილზე, შემდეგ ტემპერატურა 160°С–მდე შეამცირეთ და აცხვეთ 30 წთ.

VI. როდესაც შეგრილდება, 2 ნაწილად გაყავით და ცხაურზე გადაიტანეთ გასაციებლად.

VII. თასში მოათავსეთ კვერცხი, დაამატეთ შაქარი, ვანილინი, სახამებელი და კარგად შეურიეთ ერთმანეთს > რძე მიიყვანეთ დუღილის ტემპერატურამდე და ნელ–ნელა დაამატეთ თასში მოთავსებულ მასას, თან სულ ურიეთ > გადაიტანეთ მასა ქვაბში და დადგით ცეცხლზე > ხელის სათქვეფით ურიეთ და როდესაც ადუღდება, 1 წუთი ხარშეთ.

VIII. ქვაბს სამზარეულოს აპკი გადააკარით და დადგით გასაციებლად.

IX. როდესაც კრემი გაცივდება, ათქვიფეთ ნაღები (ნაღები ცივი უნდა იყოს) > კრემს ნელ–ნელა დაუმატეთ ათქვეფილი ნაღები, თან სულ თქვიფეთ.

X. ერთი ფენა გადაიტანეთ ლანგარზე > ზემოდან მოათავსეთ კრემი და დასაკრემით გადაასწორეთ > ზემოდან დააფარეთ მეორე ფენა და ფრთხილად დააწექით > შეინახეთ მაცივარში 12 სთ–ით.

ტორტი ძალიან ნაზი გამოდის.

ID: 15747
მსგავსი პოსტები(News)